To forskjellige versjoner av disc 4

Det har blitt oppdaget at den japanske SHM-versjonen av “Get Back” discen inneholder en annen miks av “For You Blue” enn i de andre landene.

Mens han lyttet til streamingversjonen av Glyn Johns’ mai 1969-miks av “Get Back” -albumet fra den nye “Let It Be” Super Deluxe Edition boksen, bemerket den ivrige samleren Yosi Noz at “For You Blue” faktisk var Johns’ 1970 -miks, som inneholdt en ny vokal som ble spilt inn i januar samme år. Da han så spilte sin fysiske kopi av den japanske SHM-CDen “Let It Be Super Deluxe Edition” merket han at der var den riktige 1969-miksen av “For You Blue” på plass, i stedet for 1970-miksen han hadde hørt online.
Det er nå bekreftet at den korrekte miksen av “For You Blue” fra 1969 utelukkende er på den japanske SHM-CDen “Let It Be” SDE (disc 4, spor 7). Alle andre digitale utgivelser, inkludert den universelle Super Deluxe Edition og dens høyoppløste digitale motstykke har Glyn Johns-miksen fra 1970 (innledet med den komplette introduksjonen med to falske starter), som feilaktig er merket “1969 Mix.”

Forsidebildet på omslaget til den nye utgaven av “Get Back”.

Det vites ikke om noen korrigerende tiltak vil bli iverksatt. Det er ukjent, spesifikt, hvilken av de to miksene Apple hadde tenkt å inkludere på discen, men ifølge teksten skulle det ha vært 1969-miksen. Eksperten Mike Carrera har sammenliknet “Get Back”-albumet slik det fremstår på disc 4 av den japanske SHM-CD utgivelsen og den som er på disc 4 overalt ellers i verden og konkludert med at det er brukt forskjellige masterbånd. Den japanske SHM-CDen inneholder den korrekte 1969-samlingen som Johns lagde, mens samme disc i resten av verden inneholder noe annet. Forskjellene er både i lydkvalitet og hvilke redigeringer som er foretatt. SHM-CDen virker som den er hentet rett fra 1969-masteren, mens den andre versjonen av “Get Back” albumet er redigert og foretatt mye rart med. Trøsten får være at den låter bedre. Les Carreras sammenlikning her.

Legg inn en kommentar