Vellykket slippfest

Fra scenen på Klubben i Røverstadens kjeller. Bård Ose, Linda Engebråten og Yan Friis.

Det ble en vellykket slippfest for “Let It Be” i går på Røverstadens klubbscene.

Jørgen Roll, som eier stedet, holdt en kort introduksjon før programleder Bård Ose overtok og introduserte panelet, som besto av Linda Engebråten fra Beatlesklubben og Yan Friis, plateanmelder, musikkjournalist og forfatter av boken “Beatles og jeg” (en av Oses to favorittbøker om Beatles, den andre påsto han at han ikke husket).

Yan Friis: “Beatles og jeg” fra Spetakkel Forlag

Det ble pratet løst og fast om forskjellige tildragelser under “Get Back” sessions og ikke minst om de forskjellige sangene, som deretter ble oppfulgt av avspilling av nettopp den sangen man akkurat hadde snakket om. Det var Pål Brunstad fra Universal Music som satt ved avspilleren og fant frem de forskjellige versjonene av sangene – etter Oses ønsker. Det ble for det meste spilt sanger i Glyn Johns’ mikser.

“Beatles hele livet” av Bård Ose. Annet opplag.

Bård og Yan mimret om den gangen de hadde kjøpt “Let It Be”-boksen da den kom ut i 1970, og Linda, som er i “Anthology”-generasjonen fortalte at dette var et av hennes første Beatlesalbum, som hun kjøpte på CD på klassetur til Sverige på nittitallet. Yan Friis fortalte også at han hadde fått kjøpt ett av Glyn Johns’ “Get Back” albums på bootleg allerede i 1972, så han var godt kjent med dette. “The Walk” var unødvendig, og han syntes også at McCartneys “Teddy Boy” ikke passet inn.

Generell konsensus var vel at “Let It Be” var et litt “rart” Beatlesalbum, det var et lite sidesprang i forhold til gullrekka, mens Yan kalte det et “kjelleralbum”, som minnet ham om debutalbumet til The Band. Alle var imidlertid enige om at det var mange fine sanger på albumet, selv om Yan syntes “The Long and Winding Road” var uforløst – det manglet liksom noe.

Pål hadde med seg diverse strøartikler som ble utdelt ved at man stilte et quiz-spørsmål til salen, og deltaker ble plukket ut ved håndsopprekning. Svarte man rett fikk man gevinsten. Blant premiene var en vinylutgave av “Let It Be” albumet i ny miks og den gjeveste gevinsten var CD+Blu-ray boksen som tilfalt Joakim Krane Bech som svarte “Matt Busby” på spørsmålet om hvilken fotballmanager John Lennon hadde nevnt under sin oppramsing av en del navn på en av sangene på albumet.

Seansen ble avsluttet ved at man viste den nye traileren fra Disney+ dokumentaren som kommer i november. Eller var den det? Neida, da var det en publikummer som kom med et spørsmål om den sangen han syntes var Beatles’ beste, nemlig B-siden av “Let It Be”-singlen, “You Know My Name (Look Up The Number)”.

Og så fortsatte diskusjonene i små grupper utover kvelden…

Vi håper å kunne få med oss Universal Music på flere Beatlestreff i Oslo i tiden fremover.

Legg inn en kommentar