Trailer for Eight Days A Week

Muligens nyoppdaget konsertfilm?.

I går ga The Beatles ut en 2 minutter og 15 sekunder lang trailer for den kommende dokumentaren “Eight Days A Week”, sammen med følgende presseskriv:
Shea Stadium konsert kommer på lerretet som del av kinoutgivelsen av The Beatles: Eight Days A Week – The Touring Years.

KUN TILGJENGELIG PÅ KINO 15. SEPTEMBER

The Beatles spilte på Shea Stadium den 5. august 1965 i det som skulle bli den første rockekonserten som fant sted på en stadion foran mer enn 55 000 mennesker. Evenementet ble filmet ved hjelp av fjorten 35mm kameraer av Ed Sullivan Productions og Brian Epstein og nå, for første gang, vil den fullt ut restaurerte, remastrede 30-minutters forestillingen bli gjort tilgjengelig for det store lerretet som en del av den verdensomspennende kinoutgivelsen av Oscarvinnende regissør Ron Howards autoriserte dokumentarfilm i spillefilmlengde, “The Beatles: Eight Days A Week – The Touring Years”.

Den 4K restaurerte filmen med lyd remastret i Abbey Road Studios av Giles Martin og Sam Okell, inkluderer fremførelser av klassiske sanger som “A Hard Day’s Night,” “I’m Down,” “Everybody’s Trying To Be My Baby” og “Dizzy Miss Lizzy”. og vil kun være tilgjengelig på kino.

Bestill billetter for Shea forestillingen hos thebeatleseightdaysaweek.com.


Ok, så de kommer ikke til å utgi den komplette 50 minutters “The Beatles at Shea Stadium” filmen, men vi får Beatleskonserten fra filmen og mangler sikkert bare oppvarmingsartister og muligens Beatles’ helikoptertur til stadion og kanskje litt fra garderoben før konserten. Det som bekymrer oss litt, er at det så langt ikke har vært noe tegn til at filmen skal settes opp på kino her i Norge. Vi får bare håpe, og at den settes opp landet over. Den er foreløpig ikke nevnt i septemberlisten til Filmweb.

Et annet usikkerhetsmoment er hvorvidt man i restaureringen av lyden har tatt utgangspunkt i originallyden eller om man vil benytte seg av overdubbingene og nyinnspillingene Beatles gjorde for filmens lydspor i 1966.

Gledelig at “Everybody’s Trying To Be My Baby” er nevnt blant sangene, den og “She’s A Woman” ble klippet vekk før TV-visningen i 1966 – 67, så her har de trolig funnet igjen de bortklippede sangene.

Gjennom sin YouTubekanal har Beatles lagt ut fire versjoner av traileren, en for publikum i UK, en for Tyskland, en for Frankrike og en for Australia og New Zealand.

Det virker også som at filmmakerne har gjort god bruk av de forskjellige bortklippene fra filmen “The Beatles Come To Town” i farger fra Manchester i 1963, filmet av British Pathé (se eksempel her).

George Harrison deltar takket være filmopptak fra The Beatles’ Anthology TV serien fra 90-tallet.

Legg inn en kommentar