Yoko Ono trekker seg tilbake

Yoko Ono og Sean Ono Lennon

En rekke nyhetsmedier rapporterte i går at Yoko Ono trekker seg tilbake fra sin befatning med arven etter John Lennon og The Beatles, og overlater denne jobben til hennes og Johns sønn, Sean Ono Lennon.

Det var i forbindelse med sammenstillingen og produksjonen av samlealbumet “GIMME SOME TRUTH.” i høst at man kunne se de første tegnene til dette, Yoko overlot en del av denne jobben til sønnen Sean. Nå rapporterer bl.a. Daily Mirror, Daily Mail og New York Post at Sean har overtatt morens plass i en rekke styrer som har med John og The Beatles å gjøre, deriblant i Apple Corps Ltd. Yoko Ono er 87 år gammel og lider av en uspesifisert sykdom, ifølge nyhetsmediene.

Apple Corps hadde en omsetning på 36 millioner dollar siste år, og Sean skal ha overtatt styrevervene til Yoko i syv andre selskaper. Tre av disse er Lensolo, som tar seg av John Lennons solomateriale, Maclen som er musikkforlaget som publiserer John Lennons sanger i USA og Subafilms, produksjonsselskapet som ble startet opp i forbindelse med TV-filmen “The Beatles at Shea Stadium”, og som har vært Apples forlengede arm i filmbransjen siden da.

I de senere årene har Yoko Ono sjeldnere og sjeldnere vist seg offentlig, og da har hun sittet i rullestol. Hun bor fortsatt i leiligheten i Dakotabygningen som hun delte med John Lennon, men har vært noen runder på sykehus.

Til tross for at han har vært død i snart 40 år, renner det fortsatt inn penger på kontoen til Lennon, mye takket være Yokos stadige nyutgivelser og ompakkinger av legendens katalog. For tiden er det på gang en serie utgivelser som ligner på Paul McCartneys arkivserie, denne startet med “Imagine” og fortsatte med “GIMME SOME TRUTH.”. Egentlig skulle også “Plastic Ono Band” ha kommet ut i år til 50-årsjubileet for den opprinnelige platen, men denne er nå utsatt.

Ifølge finansnettstedet Forbes er John Lennon på topp 7 når det gjelder inntekter av døde personer. Dette var tallene fra 2019. Inntektene til Lennon stammer også fra stadige nyutgivelser med The Beatles, samt salg av souvenirer fra gruppen, så som t-skjorter, kaffekrus og mye annet. Yoko Ono eier også en rekke eiendommer, men ser ut til å kvitte seg med noen av disse etter hvert. I 2013 solgte hun et penthouse i West Village for 12 millioner dollar og i 2017 en bygning på Upper West Side for $10 millioner.

Legg inn en kommentar