Ny forestilling: Historien om Lennon-McCartney

Forestillingen “It Was Fifty Years Ago Today – Alt fra The Beatles” er nå inne i 1969, og den spilles på Oslo Konserthus 18. januar for deretter å legge ut på en kort turné. Men det skulle ikke bli siste gang vi fikk noe servert av ensemblet Masters of the Past. Til høsten setter de opp en ny Beatlesforestilling – den skal handle om komponistparet Lennon & McCartney. Dette skriver de:

“It Was Fifty Years Ago Today – Historien om Lennon/McCartney”

10. april 1970 sender Paul McCartney ut en pressemelding om at han gir ut soloplate, og at Lennon/McCartney-samarbeidet er over. John Lennon hevdet senere at han ga partneren sparken fra supergruppen. Dette betyr uansett at The Beatles effektivt oppløses, og at vennskapene som har holdt bandet sammen, går over i offentlig krangling og rettssaker dem imellom. Bandet har ennå ikke gitt ut “Let It Be”-albumet, og ingen av dem har rukket å bli 30 før bandet blir oppløst

Forestillingene “It Was Fifty Years Ago Today – Alt fra The Beatles” har siden 2013 vært igjennom samtlige av The Beatles’ utgitte låter, i syv unike forestillinger over syv år, og det er vi veldig stolte av. Nå oppsummerer vi, og lager en forestilling med utgangspunkt i bruddet fra 1970, og vender oss om og ser nærmere på det vennskapet og det musikalske partnerskapet John Lennon og Paul McCartney hadde.

Hvor fikk The Beatles sin kreativitet og den enorme produktiviteten fra? Ingen band har før eller siden vært i nærheten av å kunne sammenlignes med The Fab Four.
Hvor viktig var det kreative samarbeidet, og ikke minst rivaliseringen, mellom Lennon og McCartney? Hvor like/ulike var de egentlig?

I sentrum av alle spørsmålene står den enorme sangskatten som de etterlot seg. De klarte kunststykket å være ledende på hitlistene samtidig som de skapte nye musikalske uttrykk innenfor pop/rock.

Velkommen til en forestilling med tilbakeblikk på hele karrieren til The Beatles, der vi fokuserer på Lennon/McCartney-samarbeidet, og spiller de beste og de viktigste låtene de laget – samt noen av dem de skrev til hverandre etterpå.

“A splendid time is guaranteed for all”
Masters of the Past AS, 2020

Foreløpig er det snakk om tre forestillinger på Oslo Konserthus, og det er det samme ensemblet som vi har blitt kjent med fra før som opptrer.

Legg inn en kommentar